søndag den 12. februar 2012

Karryblade

Karryblade anvendes i det syd indiske og srilankansk køkken. Her er det i karry retter. Man kan sammen ligne den lidt med laurbærblade her i Danmark. Det eneste fælles begge har er at det er blade og bruges til varme gryderetter. Karrybladet har en krydret aroma og kan spises. Man kan tydeligt dufte forskel på en karry uden karryblade og en med. De er sundt og kan spises rå. Jeg har nogle gange kommet et par blade i salat. Karryblade smager ikke udpræget af karry, men er krydrede i smagen med en tydelig citrusaroma samt noter af peber.  


Bladene andvendes også i ayurvedisk medicin. det er meget værdsat som en anti-diabetisk anthioxidant, antimikrobielle, anti-inflammatorisk, hepatobeskyttende, anti-hypercholesterolholdig mm.. indeholder også jern. 


Kan fås friske i asiatiske butikker hele året rundt. Det fleste butikker sælger dem i en 4-liters frysepose til 10-15 kr. Pil bladene fra grenen og skyld dem grundigt i vand. Kom bladene i en frysepose med et par små huller og smed i fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar